Klagomålshantering

Klagomålsrutiner

Sagolundens förskolas ambition är att hålla en hög kvalitet på verksamheten. Möjligheten att lämna ev. klagomål på vår verksamhet är en del av det som ligger till grund för det vi arbetar med i vårt systematiska kvalitetsarbete. Om ni tycker att vi gör fel i något sammanhang eller brister i något avseende och vill klaga på vår verksamhet kan ni använda er av följande rutiner.

Våra rutiner är utformade enligt bestämmelserna för klagomålshantering i skollagen.

*   Huvudmän(styrelsen) som bedriver förskolan inom skolväsendet ska informera föräldrar & andra berörda om hur de ska göra om de vill klaga på verksamheten.

*   Om klagomålen visar att det finns brister i verksamheten så ska huvudmannen se till att bristerna åtgärdas.

*   Det måste finnas skriftliga rutiner, så att vem som helst kan se hur klagomålen ska hanteras.

*   Rutinerna för klagomålshanteringen ska innehålla en intern ansvarsfördelning som bl.a visar vem som har ansvar för att ta emot inkommande klagomål.

På Sagolundens förskola fungerar det så att om du har ett klagomål kan du fylla i formuläret som vi alltid har liggande i hallen. Du kan även välja att lämna ditt klagomål muntligt, men vi ser helst att du skriver ner det. Då finns ditt klagomål dokumenterat med dina ord. Om du väljer att lämna klagomålet muntligt kommer det att dokumenteras i efterhand av den du lämnat det till.Önskar du ett svar så uppge namn, adress, mail eller telefonnummer.

Om du har fyllt i en blankett på papper så lämna den till förskolechefen. Den som tar emot anmälan ansvarar för att skyndsamt utreda det som skapat oro eller missnöje. Förskolechefen rapporterar inkomna klagomålet till huvudman(styrelsen).

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

22.03 | 18:38

All kärlek till Sagolunden som, tillsammans med oss föräldrar, formar empatiska barn, som respekterar både andra och sig själv. Bästa förskolevalet!

...
25.01 | 13:26

Hej

Något kanske ni är i behov av,,priserna är inkl moms...fraktfritt över 500kr

Vi leverar direkt till dörren til er förskola

ord pris ert pris

Blöjhink

...
01.04 | 17:57

Hej!

Mitt namn är Therese Carlsson och är utbildad barnskötare. Undrar om ni är i behov av vikarier och om ni i såfall sköter den delen?

Inväntar svar.
Mvh

...
27.08 | 11:08

Hej! Vi hälsar , föräldrar och personal välkomna till gratis info m Active Parenting på Sommarsol 2/9 kl.19-20. Välkomna Ingela & Rosa
(inbjudan kommer i mail)

...
Du gillar den här sidan